Széchenyi 2020

Hasznos tanácsok

Tippek kezdő vállalkozóknak

A megújult pályázati rendszer és az alacsony kamatú hitelek miatt érdemes belevágni saját cég felépítésébe. Ha pedig az elhatározás fázisán már túl vagyunk, nem árt megfogadni pár hasznos tanácsot!

 1. Fontos, hogy érdeklődési körünk olyan téma köré épüljön, amely nem egy pillanatnyi fellángolásból született. Egy saját vállalkozás felépítése hosszú folyamat, fontos, hogy hosszú távon is motiváltak maradjunk!
 2. Az üzletág kiválasztása után egy hajszálpontos üzleti terv kialakítására van szükség. Ha korábban még nem csináltunk ilyet, kérjük tanácsadó segítségét, aki mentorál, és a helyes irányba terel!
 3. Gyűjtsünk információkat, végezzünk piackutatást a versenytársakról, az üzletág aktuális trendjeiről, tulajdonságairól!
 4. Induláskor legyen legalább egy évre elegendő pénz a vállalkozás fenntartásához, és a biztonság kedvéért egy válságtervet is érdemes készíteni.
 5. Folyamatosan figyeljük az aktuális üzleti pályázatokat! Az új EU-s pénzügyi ciklus jóval több lehetőséget nyújt majd a gazdasági szférában tevékenykedők számára, a megújult pályázati rendszerben pedig sokkal könnyebb eligazodni!
 6. Még a legkisebb vállalkozás is sok adminisztrációval jár. Mielőtt drága szoftvereket vásárolnánk, nézzünk körül az interneten az ingyenes alkalmazások között.
 7. Határozzuk meg a célközönséget, és keressük meg azt a fórumot, ahol a legkönnyebben érhetjük el őket!
 8. Rendkívül fontos a jó marketingstratégia, de mielőtt vagyonokat költenénk reklámra, nézzünk körül a közösségi média adta ingyenes és egyre hatékonyabb lehetőségek között!
 9. Fókuszáljunk erősségeinkre, de legyünk tisztában gyengeségeinkkel is. Nem mindenki születik vezetőnek, de a vállalkozó típusú hozzáállás megtanulható!
 10. Leendő csapatunk kiválasztásakor fontos, hogy olyan emberekkel vegyük körül magunkat, akik szeretnek a cégben dolgozni, elhivatottak a tevékenységünk iránt.
 11. A vállalkozás beindításakor minden tevékenységben vegyünk részt, és minden munkakörben próbáljuk ki magunkat, hogy a későbbiekben hitelesen tudjunk véleményt formálni!
 12. A rugalmasság jó barát lehet, ha saját vállalkozást indítunk. Szinte mindig készen kell állni arra, hogy lesznek olyan kezdeményezések, amelyek kudarcba fulladnak. A hibákból tanulni kell, melyeken nem érdemes rágódni, ilyenkor a gyors újratervezés segít!
 13. Végül, de nem utolsósorban, nem szabad megfeledkezni a folyamatos tanulás fontosságáról. Az állandó továbbképzés és a fejlődni akarás a hosszú távú siker alapvető feltétele.

A megújult pályázati rendszer és az alacsony kamatú hitelek miatt érdemes belevágni saját cég felépítésébe. Ha pedig az elhatározás fázisán már túl vagyunk, nem árt megfogadni pár hasznos tanácsot!